top of page

Opgeleid door Forever Yes Academy: Linda Schreudering // Oliva Fotografie


Wie mij (Eline - eigenaresse Forever Yes Photography/Forever Yes Academy) een beetje heeft gevolgd op social media en deze blog, weet dat we sinds bijna 3 jaar bezig zijn met een adoptieproces, en ons dossier nu écht in Hongarije ligt (sinds 10 juli 2018). We kunnen nu ieder moment gebeld worden dat er een match is. Dit kan heel snel gebeuren, of nog een tijdje duren. We hebben geen idee. Maar we weten in ieder geval dat áls we worden gebelt we binnen 3-8 weken zullen moeten afreizen naar Hongarije waar we 6 weken moeten verblijven met de kinderen. En omdat wij waarschijnlijk meerdere kinderen tegelijk zullen adopteren (broertjes/zusjes) en daarnaast ook al onze zoon Noah hebben, heb ik besloten dat als het eenmaal zover is, het leven dan wel druk genoeg zal zijn en dat ik zal stoppen met werken. Dit is ook veruit het beste voor de kinderen, de hechting enzovoort. Daarom heb ik afgelopen voorjaar besloten dat de zomer van 2018 mijn laatste zomer was waarin ik bruiloften fotografeerde, en ik geen bruiloften meer aanneem voor 2019. Waarom? Er is een grote kans dat ik er niet ben in de zomer van 2019, en dat wil ik jullie als bruidspaar niet aandoen met de mooiste en meest belangrijke dag in jullie leven.

Fotografe die qua stijl erg lijkt op die van mij Ik heb, sinds de aankondiging dat ik ging stoppen, behoorlijk wat berichtjes gekregen van stellen die het zo jammer vonden dat ik hun toekomstige trouwdag niet meer kon fotograferen, en nog steeds krijg ik met enige regelmaat berichtjes of het toch echt niet kan, en dat het zo jammer is. Super lief om te horen natuurlijk, ik voel me altijd vereerd als mensen mij willen boeken. Dat kan en wil ik helaas dus alleen echt niet meer om bovengenoemde redenen (ik ben trouwens wel nog gewoon te boeken voor love-photoshoots, neem daarvoor contact met me op). Maar niet getreurd - ik heb afgelopen zomer Forever Yes Academy opgestart! Het eerste 10-weken durende traject heb ik vorige week afgerond met een aantal deelneemsters. Het was een super tof en intensief traject waarin ik startende bruidsfotografen in 10 weken heb gecoacht bij het opstarten van hun eigen bedrijf. Zo leerde ik ze al mijn sleutels tot succes, het werken met professionele apparatuur, het professioneel selecteren en bewerken van foto's, het hebben van een prettig klantcontact tijdens de voorbereiding en tijdens de photoshoot, albumdesign en nog zoveel meer. Hierdoor starten zij hun eigen bedrijf nu al op een zoveel hoger niveau dan dat ik zelf deed toen ik 7 jaar geleden begon. Ik kan deze fotografen dan ook alleen maar enorm aanraden voor als jullie op zoek zijn naar een fijne bruidsfotograaf voor jullie meest mooie dag. En één van de fotografen die ik heb gecoacht lijkt qua stijl erg op mijn stijl. Dus ik hoop dat de bruidsparen, die er erg van baalden dat ik ging stoppen, vanaf nu háár zullen boeken voor bruidsfotografie. Met trots stel ik aan jullie voor:

Oliva Fotografie Linda Schreudering, van Oliva Fotografie (zie foto bovenaan deze blogpost). Ik kende Linda van vroeger, en na jaren geen contact meer te hebben gehad was het erg leuk om samen zo op te trekken tijdens dit traject. Ik heb Linda altijd al gemogen als persoon. Ze is heel aardig, wijs, ze straalt rust en kalmte uit, pakt dingen actief aan en gaat er mee aan de slag. Dus toen ze haar aanmelding voor het opleidingstraject instuurde, terwijl ze eigenlijk nul (recente) ervaring had met fotografie, wist ik toch zeker dat ik haar wilde aannemen. Ze had tot nog toe altijd gewerkt in het onderwijs, maar wilde meer haar creatieve kant terug laten komen in haar werk. Vroeger had ze als bijbaantje wel eens wat gefotografeerd, en dat vond ze erg leuk. Ik had er vertrouwen in dat het met Linda helemaal goed komt, dat ze er goed over na had gedacht. Ik weet dat als ze ergens voor gaat, dat ze daar dan ook haar tijd en energie in steekt en er echt iets moois van maakt. En ik ben daar nu heel blij om dat ik daarin mijn gevoel heb gevolgd, want ik zie gewoon dat dit inderdaad helemaal haar ding is, en dat ze aan het shinen is. Ze geeft zelf ook aan dat ze super gelukkig is met deze stap, en er absoluut geen spijt van heeft. This is it!

Stijl: Light and Airy Fine Art Photography Wat ik tof vind aan Oliva Fotografie is dat ik Linda's persoonlijkheid door haar hele bedrijf heen zie. Ik zou haar stijl omschrijven als rustgevend, minimalistisch, fine art, licht, elegant en tijdloos. Haar stijl straalt sereniteit uit en liefde, net zoals Linda zelf.

Enorm gegroeid Als ik kijk naar wat Linda de afgelopen tien weken allemaal heeft neergezet ben ik echt amazed! Ze heeft echt een mega groei doorgemaakt.. van een zaadje (het idee van het worden van bruidsfotografe) is zij uitgegroeid tot een prachtige bloem (er staat nu echt een bedrijf). En haar website: zo mooi! In het begin had ze niks, en nu staat er een heel bedrijf. Ze heeft zó hard gewerkt, elk advies van mij opgezogen als een spons, en uitgewerkt in haar foto's, persoonlijke branding, website enzovoort. Ik kan haar echt van harte aanbevelen. Haar foto's werden ook door de 10 weken heen beter- en beter. Hieronder (met het roze jurkje) is de eerste photoshoot die ze ooit deed (al zó mooi) en als je helemaal naar beneden scrolt zie je haar eindopdracht voor dit traject. Als ze dit in 10 weken al zo mooi neergezet heeft, vraag ik mij af hoe geniaal goed haar werk over een jaar vanaf nu zal zijn. Ik zou zeggen: bekijk haar website en ga haar volgen op social media - en ga haar vooral boeken voor je bruiloft als je houdt van deze stijl of houd van de stijl van Forever Yes Photography, want het heeft zeker veel overeenkomsten. Website: www.olivafotografie.nl Facebook: www.facebook.com/olivafotografie

Instagram: www.instagram.com/olivafotografie

Credits voor de photoshoot (eindopdracht Forever Yes Academy) hieronder: Part of + organization: Forever Yes Academy Website - Facebook - Instagram

Photography: Leathitia // Rivers and Roses Photography Website - Facebook - Instagram Styling + concept: Make my Day Styling Website - Facebook - Instagram

Models: Niels van Ginkel Facebook - Instagram & Gaby van Ginkel - Rijnders Facebook - Instagram

Floral Design: Blooming by Diana Website - Facebook - Instagram

Cake: Gebakkerij Website - Facebook - Instagram

Stationery: Kellygrafie Website - Facebook - Instagram + We are Golden Website - Facebook - Instagram

Make-up Artist: Netanya Lüschen Website - Facebook - Instagram

Hairstylist: Fashion Hairstylist Website - Facebook - Instagram

Hairpins: Fashion Hair Accessories Website - Facebook - Instagram

#Linda #ForeverYesAcademy #Photographers #StyledLovephotoshoot

Recent Posts
Archive
bottom of page