Trouwalbum van mijn opa en oma

Een tijdje terug was ik bij mijn 86-jarige opa Hessels (vader van mijn vader) in Emmeloord op bezoek. Altijd gezellig! Mijn opa is een hele wijze, liefdevolle man die veel mooie dingen heeft meegemaakt in zijn leven.. hij is een voorbeeld voor me. Ik ben heel trots op hem en vind het altijd fijn om hem weer te zien. Tijdens dit bezoek keken we in het trouwalbum van mijn opa en oma. Mijn oma is een aantal jaren terug overleden, en mijn opa gaf aan wel eens per 3 weken ofzo in hun trouwalbum te kijken om zo alle herinneringen weer even boven te halen - ah zo kostbaar! Mijn opa en oma waren heel gelukkig samen.. het is zo mooi om alle foto's terug te bekijken! Dit deed me beseffen hoe waardevol het eigenlijk is om een trouwalbum te hebben. Zoveel mensen tegenwoordig laten hun trouwfoto's maar ergens op een usb-stick/laptop of externe harde schijf staan.. zonde! Het is zo mooi om er ook een album van te hebben! Iets om een levenlang van te genieten..

Met toestemming van mijn opa mocht ik hier wat foto's delen van zijn album (let op: mindere kwaliteit foto's, met iPhone gemaakt).

Met kerst vroeg mijn opa mijn oma ten huwelijk.. ze sprong hem in de armen van blijdschap! Zo lief! Hierna deden ze bij elkaar hun trouwring om, om de linkerhand (zo ging dat vroeger!). Na het sluiten van hun huwelijk ging de trouwring dan om de rechtervinger..

En toen, op 16 februari 1961, gaven mijn opa- en oma elkaar het ja-woord. Wat waren ze hip voor die tijd! Mijn oma had een korte jurk met mooie kanten mouwtjes.. En kijk dan die mooie tiara.. Dit zou je nu zo in een hip magazine zien! I love it! Ook het bonnetje van het hotel voor de huwelijksnacht zat er nog bij - f18,40 gulden voor de bruidssuite. Die prijzen heb je niet meer tegenwoordig!

Maar ook de foto's van ná hun bruiloft (hun huwelijksreis in Nederland) vind ik echt super cool.. de manier waarop de foto's door hen zelf van elkaar zijn genomen, de poses (let op die hand!), echt heel tof. De stijl van sommige foto's zie je nu ook weer veel terug.. Echt leuk om te zien!

Lieve opa, bedankt dat ik dit mocht delen! Liefs Eline

p.s. Benieuwd naar de albums die ik aanbied? Kijk dan hier!


Recent Posts
Archive