top of page

Tips om het maximale uit jullie love-photoshoot te halen

Tijdens een love-photoshoot weet ik precies wat ik moet doen. Ik zoek de mooie plekjes uit, zet jullie in mooie posities neer en ga op zoek naar spontaniteit en intimiteit zodat ik de perfecte plaatjes kan creeëren. Jullie mogen wat dat betreft alles los laten en lekker genieten van elkaar. Maar willen jullie het maximale uit jullie shoot halen, en toch graag vooraf wat tips willen hebben, dan is deze blog speciaal voor jullie!

Love-photoshoot Bos Lage Vuursche Forever Yes Photography Eline van der Woude- Hessels

Tip 1. Ontspan & geniet van elkaar

De mooiste en meest échte fotomomenten ontstaan als jullie ontspannen en genieten van het moment samen. Soms komen de mooie poses dan zelfs vanzelf! Ik laat jullie altijd eerst even 'jullie gang gaan' (met hier en daar lichte aanwijzingen) om eens te kijken hoe dat gaat.

Tip 2. Bekijk mijn 'Posing Guides' op Pinterest en oefen!

Okey, this sounds lame! Maar écht, het werkt! Laatst had ik deze prachtige lieve mensen Dirk & Aurelia (zie foto boven het kopje "Tip 1. Ontspan & geniet van elkaar") voor mijn lens.. Ze hadden van te voren super goed geoefend met de posing guides, en de poses kwamen er zo makkelijk en natuurlijk uit. Aurelia zei zo nu en dan "Ohja, we kunnen nog zus en zo staan"... Ideaal! Dat ze geoefend hadden maakte hun zelfverzekerder, waardoor ze, in hun pose, zelfverzekerder stonden en ook nog tijd/ruimte over hadden om echt te genieten van elkaars aanwezigheid. En dit zie je terug in de foto's.

Tijdens het fotograferen haal ik soms wat poses er even bij, ter inspiratie, maar bedenken we samen ook nieuwe dingen. Ten alle tijden kunnen jullie op mij terugvallen, mochten jullie een black-out hebben. Ik help graag mee. Eenmaal in de pose is er ook ruimte voor spontaniteit zodat de foto's wel geposeerd zijn, maar niet geposeerd en stijf uitzien.

Bekijk mijn 5 Posing Guides hier:

Posing Guide 1. Standing (voorbeelden van poses in staande houding)

Posing Guide 2. Sitting (voorbeelden van poses in zittende houding)

Posing Guide 3. Laying down (voorbeelden van poses in liggende houding)

Posing Guide 4. Portrait Groom (voorbeelden van poses voor hem)

Posing Guide 5. Portrait Bride (vorbeelden van poses voor haar)

Tip 3. Zorg dat jullie er mooi uit zien, jullie je goed voelen, want dat stralen jullie uit

Oké, gek voorbeeld: ik heb al een paar keer gelezen/gehoord dat vrouwen die mooie lingerie onder hun kleding dragen zich zelverzekerder voelen en zelfverzekerder overkomen. Nou zeg ik niet dat jullie allemaal mooie lingerie hoeven aan te doen (mag wel, maar dat hoef ik niet te zien haha, tenzij het een boudoir-session is)... maar mijn punt is: dress up! Leen of koop mooie nieuwe kleding, zorg voor prachtige make-up (of laat het professioneel doen), ga van te voren even langs de kapper. Zorg dat jullie allebei bij elkaar matchen, dat jullie schoenen matchen, accesoires matchen...Doe een lekker geurtje op! Doe die prachtige hakken aan die je normaal nooit zou dragen omdat ze zo pijnlijk zijn (maar wat je voor een uurtje photoshoot wel uit kan houden). Zorg dat alles klopt en dat jullie er prachtig uit zien! Dit helpt enorm! Dit doe ik zelf ook altijd, bijvoorbeeld voor een belangrijk gesprek/meeting/presentatie. Echt, je voelt je zo veel beter en zelfverzekerder! En hebben jullie geen inspiratie voor jullie look? Lang leve Pinterest! Of overleg even met mij. Ik krijg regelmatig appjes/mailtjes van klanten met verschillende setjes kleding waaruit ik mag kiezen.. Uiteraard is het ook mogelijk om een kledingwissel te doen tijdens de photoshoot. En gaat het om jullie bruidsreportage? Dan zijn jullie natuurlijk zowiezo al helemaal dressed-up. Mooier dan dat kan bijna niet!

Tip 4. Kijk naar elkaar, niet naar de camera

Vroeger bestonden de foto's voor uit statie-portretten waarbij je als bruidspaar recht de camera in keek. Dit komt heel geposeerd over. Ik geef stellen altijd de opdracht juist niet te veel de camera in te kijken, maar te focussen op elkaar. Op die manier fotografeer ik jullie liefde voor elkaar, en niet jullie focus op mij. Het gaat om jullie.

Tip 5. Ogen dicht, en dan weer open

Tijdens elke photoshoot maak ik ook altijd wat portretfoto's van jullie afzonderlijk. Daarbij mogen jullie soms juist wél de camera in kijken. Ik maak wat foto's van je van ver weg, maar ook een mooie close-up. Sommige mensen vinden zo'n close-up heel eng, ineens zo'n lens zo dichtbij, en kijken me dan met grote verschrikte ogen aan. Wat dan kan helpen is om je ogen te sluiten en je gezicht te ontspannen. Ik sta dan klaar met de camera gefocust op jou. Op een moment dat je er klaar voor bent (bijvoorbeeld na 20 seconden) doe je rustig je ogen open. Op deze manier krijg je die 'dreamy' oogopslag die je ziet in de bladen. Super mooi!

Tip 6. Know you're loved and beautiful

Dit is misschien de meest cliché tip die ik heb, maar oh zo waar. Weet dat je mooi bent. Heel veel vrouwen (maar ook mannen) vinden zichzelf niet mooi, en dat is moeilijk even 1, 2, 3 op te lossen voor een photoshoot (dit is een proces waar je in mag groeien). Bedenk je dat veel (misschien wel de meeste) mensen die jij zo mooi op mijn website (of Pinterest, of andermans websites) vind staan, zichzelf helemaal niet mooi vinden op die foto's, terwijl ieder ander zou zeggen dat die persoon prachtig is. Het zelfde geld voor jou. Leer jezelf te accepteren. Je bent mooi, ook al voldoe je misschien niet aan ieders schoonheidsideaal. Ik weet van mijzelf dat ik waarschijnlijk nooit een fotomodel zal worden, maar dat betekent niet dat ik niet mooi ben, of ik mezelf niet mooi vind. Ik ben mooi. Ieder mens is mooi. Wat mij hielp was om voor de spiegel te gaan staan en gewoon lief te zijn voor mezelf. Om te bedenken en benoemen wat ik mooi vind aan mijzelf.

Als je jezelf mooi gaat vinden sta je zelfverzekerder, dit resulteert in mooiere poses, mooiere uitdrukkingen en mooiere foto's! En dan zie je de foto's van jezelf terug en dan denk je "wauw! Wat ben ik mooi!".

Tip 7. Have fun!

Vergeet niet om ook lekker veel lol te hebben samen. Het verschil tussen een echte- en een gemaakte lach zie je zo. Dus ontspan, heb lol, lach en geniet!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oké, dit waren voor nu mijn tips! Heb je nog vragen/toevoegingen? Of ben/ken je toevallig een model met nog aanvullende tips? Ik hoor het graag! Zelf ga ik komende april 2015 dus gefotografeerd worden, het resultaat zien jullie snel op mijn website!

Afsluitend drop ik hieronder nog wat Forever Yes Photography-foto's waarin ik de poses heel mooi, maar ook natuurlijk, naar voren vind komen.. Een mini-posing guide!

#StyledLovephotoshoot #Lovephotoshoot #Tips #Voorbereiding

Recent Posts
Archive
bottom of page