top of page

Bart & Miriam

 

Afgelopen juli mocht ik de prachtige destination-wedding fotograferen van Bart & Miriam. Samen vloog ik met Sander, mijn man -en assistent tijdens deze bruiloft-, naar Frankrijk. Bart & Miriam trouwden in de mooie binnentuin van een kasteel in Les Pradeaux, en vierden dit met een intiem clubje van 25 dierbaren. Al van kleins af aan gingen Bart & Miriam, met hun gezinnen, op vakantie naar de camping die bij dit kasteel ligt. Als kind vonden ze elkaar vooral irritant, zo duwde Bart Miriam wel eens in het zwembad. Maar later, in hun tienertijd, sloeg de vonk toch over, en vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk verbonden. Op hun trouwdag vierden ze hun 11-jarig samenzijn. En wat was het een prachtige dag!

 

De dag begon al lekker warm, en later liepen de temperaturen zelfs op richting de 40 graden. Miriam had die nacht, samen met vriendin Marieke, alvast in het kasteel geslapen. Hier werd haar make-up gedaan door Marieke, en haar haren werden opgestoken door haar Franse kapper. Bart maakte zich klaar op de camping, samen met de rest van de daggasten. Bart en Miriam zagen elkaar voor het eerst tijdens de ceremonie, een mooi emotioneel moment. De ceremonie was prachtig, vol lieve mensen en mooie woorden. Als ik één ding mag noemen wat mij raakte en inspireerde, op de bruiloft van Bart & Miriam, is het wel de intense en diepgaande vriendschap die zo overduidelijk zichtbaar was. Wauw! Het raakte me weer nu ik deze foto's terug keek. Wat is het prachtig om de intense liefde tussen mensen te zien, en te voelen. Ik had bijvoorbeeld, vlak voor het aantrekken van de jurk, aan Miriam's beste vriendin Marieke gevraagd wat ze Miriam toewenste voor haar huwelijk. Al snel schoot ze vol en sprak ze vol liefde vanuit haar hart de mooiste woorden. Het was zo'n mooi puur moment. En ook op de rest van de dag werden vele prachtige, liefdevolle, emotionele speeches gesproken van vrienden tot vrienden, ouders tot kinderen, van hart tot hart. Ik vond het heel bijzonder en ben zo dankbaar dat ik hierbij aanwezig mocht zijn. Ik heb zelf ook her- en der wat traantjes weg zitten pinken, zo mooi! Wat is het toch mooi, als bruidsfotograaf, dat je zo'n kijkje mag nemen in de meest intieme relaties. Ik hou ervan!

 

De rest van de dag had een heerlijke relaxte sfeer. We hebben een korte photoshoot gedaan tussen de hooibalen, er werd heerlijk geluncht op de camping, en sterren-waardig gedineerd in het kasteel, waar het lekker koel was. De dag werd afgesloten met dansen tot diep in de nacht.

 

De volgende dag zijn we er op uit gegaan voor een uitgebreide photoshoot in de mooie omgeving. Van te voren had Miriam's moeder een prachtige bohemian bloemenkrans gemaakt, voor in Miriam's haren. Marieke verzorgde wederom de make-up en ik mocht Miriam's haren krullen (ik ben van alle markten thuis, haha!). Het was heerlijk om mooie foto's te maken in zo'n mooie omgeving. Wat is Frankrijk toch prachtig mooi, en wat zijn Bart & Miriam toch leuke lieve mensen.

 

De volgende dag namen Sander en ik afscheid van de daggasten, die nog tot het einde van de week op de camping verbleven. Ik kreeg een heerlijk doosje macarons mee, en ik ben zo dankbaar voor het hartelijke afscheid wat ik kreeg. Iedereen was zo lief!

 

Lieve Bart & Miriam, jullie zijn mensen met harten van goud. Jullie vrienden en familie bevestigen dit. Ik ben dankbaar dat ik bij jullie bruiloft aanwezig mocht zijn. Geniet van elkaar en van al het moois in het leven. Liefs, Eline

Related posts: 

bottom of page